Ray Whitney je odločil dvoboj po 14 minutah in štirih sekundah dodatnega dela igre, ko je z backendom premagal vratarja Pekko Rinneneja (20 obramb), pred tem pa je Martin Hanzal dobil plošček po sodnikovem metu in podal do Whitneyja, ki se je izkazal nekaj dni pred svojim štiridesetim rojstnim dnevom. Phoenix je v podaljških igral na šesti od prvih sedmih tekmah končnice, dobil pa je štiri tekme.

Slavili so tudi tokrat, čeprav so jih tekmeci v zadnji tretjini in podaljšku povsem potisnili v njihovo obrambno polje. Po drugi tretjini so tekmeci sprožili 25 strelov na gol, gostitelji pa le sedem. Izkazal se je vratar Mike Smith z 39 obrambami, Čeh Rostislav Klesla je dosegel gol in podajo, preostala zadetka za Phoenix pa sta zadela Radim Vrbata in Mikkel Boedker.

Martin Erat je štiri minute in 42 sekund pred koncem tekme ob igralcu več z izenačenjem poskrbel za podaljšek in s tem vsaj delno poplačal nalete gostov, za katere sta bila uspešna še Brandon Yip in Andrej Kosticin. Na prvi tekmi med dvema najboljšima obrambnima ekipama lige je tako padlo kar sedem zadetkov.

Phoenix bo drugo tekmo gostil v noči na ponedeljek po slovenskem času.