Predstavili naj bi jim tudi strateškega partnerja, ki ga javnosti še ne želijo oziroma ga zaradi obljube zaupnosti ne morejo razkriti. Pravijo, da se bo razkril sam, ko bo to želel.

Primorje je medtem insolventno, denarja za plače, gorivo, gradbeni material ni več. Upanje, da bi potrebnih deset milijonov evrov za naslednje tri mesece dobili z dokapitalizacijo, se je na včerajšnji neuspešni skupščini razblinilo. Lastnikov na skupščino ni bilo, niti niso predlagali nasprotnih sklepov, v katerih bi nakazali, da želijo sodelovati pri reševanju težkega finančnega stanja in gradbinca ohraniti kot delujoče podjetje, so včeraj sporočili iz Primorja, ki ga očitno še vodi Marjana Novak. Prvi mož Primorja Holding Štefan Činč včeraj za pojasnila ni bil dosegljiv.

Nad lastniki so bili razočarani tudi sindikalisti, ki so želeli od njih na sestanku izvedeti, kaj se v družbi dogaja. A čakali so zaman. "Ne na prvo ne na naše drugo vabilo se niso odzvali. Ogorčeni smo, da lastniki ne znajo ceniti tistega, kar je v Primorju najbolj pomembno, to so delavci," je povedal predsednik koordinacije sindikatov v Primorju Damjan Volf. Sindikalisti se zato dogovarjajo o naslednjih korakih, najprej pa bodo delavce vprašali, ali so pod takšnimi pogoji še pripravljeni delati. "V danih razmerah lahko naredimo tudi stavko," je dejal Volf. Preostanek plače jim bodo v Primorju poskušali zagotoviti do konca aprila, če je ne bodo, bodo sindikalisti svoj boj zaostrili, saj ne bodo dopustili, da bi delavci delali zastonj. Te dni je sicer večina zaposlenih na dopustu, delajo na manjših gradbiščih v Vipavi in Krškem, kjer lovijo pogodbene roke, in v nekaterih poslovnih enotah Primorja.

natasa.ozebek@dnevnik.si