Glede na razvrstitev na lestvici, Olimpija je druga, Triglav zadnji, so veliki favoriti Ljubljančani. A Olimpija se je minuli teden do finiša tekme mučila s predzadnjo Nafto, ki jo je Maribor porazil kar s 6:0. Vijoličasti so v nedeljo Triglavu nasuli osem golov, zato je zanimivo vprašanje pred tekmo, kolikokrat bodo zeleno-beli zatresli mrežo Gorenjcev, ki bodo verjetno "parkirali avtobus" pred svoj gol. Olimpija potrebuje tri točke za utrditev na drugem mestu, na katerem ima pet točk prednosti pred Muro ter sedem pred Gorico in Koprom. V kvalifikacije za evropsko ligo vodita drugo in tretje mesto v državnem prvenstvu.

Ne glede na hude kritike zaradi (ne)igre in neučinkovitosti je Olimpija z 21 osvojenimi točkami drugo moštvo spomladi za Mariborom, ki je zbral dve točki več. To je argument, ki ga ima v rokah trener Bojan Prašnikar, ki mu navijaška skupina Green Dragons s skandiranjem vse pogosteje sporoča, da mora že oditi iz Olimpije, čeprav je prišel šele pozimi, potem ko je športni direktor Mile Ačimović izgubil zaupanje v Dušana Kosiča.

V moštvo Olimpije se po prestani kazni vrača kapetan in najboljši strelec lige Dare Vršič, ki lahko z eno potezo, globinsko podajo ali zadetkom odloči zmagovalca. Ker sta napadalca Nikola Nikezić in Dejan Djermanović poškodovana, je Olimpija še bolj odvisna od golov Vršiča tudi zaradi sterilnosti, neresnosti in neznanja rezervnih napadalcev s klopi z Bešićem na čelu. Triglav, v katerem nekateri igralci hodijo v službo in delajo celo v nočni izmeni, v Ljubljano prihaja z željo po osvojitvi točke.

Čeprav je Maribor že državni prvak, bo zanimivo tudi konec tedna, ko bodo odigrali tekme 32. kroga, ki bo raztegnjen kar na tri dni. V petek bosta tekmi Domžale - Maribor (ob 19. uri) in Nafta - Celje (20.00), v soboto Rudar - Olimpija (18.00) ter v nedeljo Triglav - Mura (16.00) in primorski derbi Hit Gorica - Luka Koper (18.00).