“To je bila težka odločitev zame, saj mi je bilo tu dve leti zelo lepo. Schalke me je sprejel z odprtimi rokami, ko me Real ni več potreboval in za to bi se rad vsem v klubu zahvalil. Velika zahvala predsedniku kluba, trenerju, navijačem, skratka vsem. Tukaj sem se počutil res prekrasno, zato mi bo Schalke za vedno ostal v srcu, a ta odločitev o odhodu je prava zame,“ je ob napovedanem slovesu dejal Raul.

Na vprašanje, kje bo nadaljeval kariero, pa ni dal jasnega odgovora. “Ne vem še, kam bom odšel, a vem, da zapuščam Evropo. Želim igrati nekje, kjer bo manj zahtevnih tekem, torej v neki ligi izven Evrope. Nekaj ponudb že imam, z menedžerjem pa se bova pogovorila o njih in videla, kam bom šel naprej,“ je dodal Raul, ki je za Schalke na 86 tekmah dosegel 36 zadetkov. Tuji mediji namigujejo, da bo napadalec kariero najverjetneje nadaljeval v ZDA ali kje v Aziji.

V zahvalo za dobre predstave bodo v nemškem klubu upokojili Raulov dres s številko 7, organizirali pa mu bodo tudi poslovilno tekmo z enim od španskih klubov, najverjetneje z madridskim Realom.