Pravijo, da so se s tem samo potrdile domneve in govorice o namerah sedaj že nekdanjega prvega moža Primorja Holding in člana upravnega odbora Primorja v odhajanju Jožeta Breclja, ki naj bi načrtoval stečaj Primorja, njegovo ponovno vrnitev v Cestno podjetje Nova Gorica ter zamenjavo v vodstvu Stavbenika.

Iz Primorja pa so potrdili, da je CPG Stavbenik kupilo oziroma dokapitaliziralo s konverzijo terjatev v kapital. Navajajo, da je bila dokapitalizacija potrebna za izboljšanje bilančnih kazalcev družbe in za pridobivanje novih poslov, saj je Stavbenik s tem zmanjšal svoje obveznosti. Dodajajo, da tudi Primorje s tem ni izgubilo nič, saj je v Stavbenik vstopila njihova hčerinska družba, hkrati pa to pomeni tudi okrepitev cestnega podjetja.

Vodstvo Primorja smo povprašali tudi o razlogih za prenos vrednejše strojne mehanizacije na cestno podjetje. Odgovarjajo, da bo družba CPG kot eden izmed nosilnih stebrov nizkogradbene dejavnosti v skupini Primorje s tem sposobna pridobivati dela na večjih nizkogradbenih poslih - vsaj v času, ko Primorje zaradi finančnih težav ne more nastopati na javnih razpisih kot ponudnik.