Pintaričeva je pojasnila, da bi novo podjetje prevzelo papirni stroj štiri, na katerem poteka proizvodnja belih papirjev, morajo tudi pripraviti poslovno-finančni načrt in ga predložiti bankam. Od bank, ki naj bi projekt že podprle, občina pričakuje posojilo za zagonska sredstva v višini okrog dva milijona evrov, za ustanovitev podjetja pa je treba zagotoviti 7500 evrov.

Nekdanji prvi sindikalist družbe Radeče Papir Stane Klanšek je danes povedal, da bo po predvidevanjih v novem podjetju delo dobilo 80 nekdanjih delavcev papirnice. Kot je dejal Klanšek, v sindikatu Pergam bodo izredno zadovoljni, če se bo v podjetju zaposlilo 100 od 250 nekdanjih radeških papirničarjev.

Po besedah Klanška so se v zadnjih tednih v radeški papirnici že dvakrat mudili predstavniki ene izmed francoskih papirnic, ki jih zanima nadaljevanje proizvodnje na stroju pet, ki je namenjen izdelavi posebnega papirja za tiskanje denarja. Po neuradnih informacijah naj bi bili Francozi v nadgradnjo tega stroja pripravljeni vložiti od 10 do 15 milijonov evrov.