Nafta – Mura 05 (0:3): Še posebno v prvem polčasu so Sobočani dominirali, v drugem pa izkoristili hitrost, ki je je v njihovi ekipi v izobilju. Z golom in asistenco ter dopadljivo igro se je izkazal Damjan Bohar, podobno predstavo pa sta v napadu prikazala tudi 17-letni Mitja Lotrič in Rajko Rep. Trener Mure Ante Šimundža je po tekmi žarel od zadovoljstva, kajti črno-beli so z obstankom v ligi dosegli zastavljeni cilj. Kot bi želel nekaj sporočiti vodstvu kluba, je dejal, da je moštvo sedaj naredilo svoje. Povsem drugačne volje je bil trener Nafte Stanko Preradovič. Po tekmi je poklapan sedel v pisarni direktorja Marjana Dervariča, ki pa je do stratega prizanesljiv. »Če bi bili merilo le rezultati, bi morali razmišljati o tem, da z menjavo trenerja predramimo ekipo, saj na igrišču kaže, da ne moremo nikogar premagati. Toda naša usmeritev je naravnana v naslanjanje na domače okolje in polamaterizem. Zato o zamenjavi trenerja za zdaj ne razmišljamo,« je dejal Drvarič.

Domžale – Triglav (0:1): Domžalčani so se opekli proti eni najskromnejših in najrevnejših ekip v ligi. Triglav se je s srčno predstavo in golom Dejana Burgarja Nafti približal na točko. Trener Domžal Stevan Mojsilović je izrazil nezadovoljstvo nad odnosom rumeno-modrih na igrišču v prvem polčasu.

Hit Gorica – Olimpija (2:3): Ljubljančani so vendarle premagali ekipo iz zgornjega dela lestvice. Če ne bi bilo nesrečnega avtogola Bobana Jovića, bi bila zmaga še manj vprašljiva. Zmaji so jo drago plačali, kajti dlje časa jim zaradi poškodbe ne bo mogel pomagati Dejan Djermanović, ki je dosegel enega od treh golov.

Luka Koper – Celje (0:0): Koprčani so nenadejano izpustili priložnost, da bi se zavihteli na tretje mesto. Vse priložnosti so zapravili, a so jih imeli nekaj tudi Celjani, ki jih tekma leta čaka v sredo proti drugoligašu Šenčurju.

Rudar – Maribor (0:2): Enako kot v sredo na prvi tekmi polfinala pokala so Velenjčani zapravljali priložnosti, Mariborčani so bili učinkoviti, z dvema asistencama pa se je izkazal prebujeni Marcos Tavares. Olimpija je z zmago v Novi Gorici preprečila slavje ob desetem naslovu prvaka. To najverjetneje sledi ta konec tedna, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval Triglav.