Obisk Eura bo močno udaril po žepu ne le tiste, ki prihajajo iz nekoliko slabše razvitih držav, temveč tudi navijače iz držav z znatno višjim dohodkom od evropskega povprečja kot so Anglija, Nemčija in Nizozemska. Hotelirji na Poljskem in še posebej v Ukrajini bodo cene dvignili za kar petkrat ali celo šestkrat.

Tako bodo cene sob v najskromnejših hotelih stale tudi po nekaj sto evrov, medtem ko bodo morali navijači za mesto v kampu odšteti po 50 evrov na noč. Ob tako oderuških cenah je zato pričakovano kri zavrela tudi predsedniku Uefe Michelu Platiniju, ki je le dva meseca pred začetkom Eura prav cene nastanitvenih storitev označil za največji problem prvenstva.

"To me zelo živcira, saj po vseh silnih vlaganjih v prvenstvo navijačem sporočamo, da zaradi banditov in lopovov, ki so se na račun Eura odločilili mastno zaslužiti, ne morejo priti. Načrtovane cene namestitev me izjemno skrbijo, zato verjamem, da bodo oblasti nekako uspele vplivati na hotelirje. Ne morete ceno s 40 evrov dvigniti na sto, nato pa v enem dnevu kar na 500. Slišal sem celo, da hotelirji kršijo že obstoječe dogovore z gosti. V kolikor bodo s tem nadaljevali, se bojim, da bomo ostali brez navijačev,“ je zaskrbljeno dejal Platini, ki je te dni obiskal Lvov, enega izmed štirih ukrajinskih mest, ki bodo gostila prvenstvo.

Namestnik ukrajinskega premiera Boris Kolesnikov je Platiniju na obisku že obljubil, da bo vlada v naslednjih 30 dneh sprejela ustrezne ukrepe, ki bodo pomagali rešiti omenjeno težavo.