Kot so povedali stavkajoči delavci - stavki se niso pridružili le trije do štirje in tisti, ki so na bolniškem dopustu -, se na njihove zahteve ni odzval niti direktor Štefan Kepe niti predsednik nadzornega sveta družbe Franc Lavrih. V torek so dobili sporočilo direktorja družbe, da je prokurist Boris Gregl odstopil.

Nihče ni pozval stavkovnega odbora, da bi sedli in se poskušali pogajati, glede na to, da so vsi odgovorni ali na bolniški ali pa se ne odzivajo na stavko, bomo morali sprejeti neke odločitve," pa je povedala sekretarka območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Pomurja Zdenka Bobovec.

Bobovčeva je še dejala, da takšnega odnosa, kot ga imajo odgovorni v Integralu, še ni doživela, saj so se že ob napovedi stavke odgovorni ponavadi odzvali na postavljene zahteve in poskušali sprejeti odločitve, ki naj bi vodile k temu, da do stavke sploh ne bi prišlo. V Integralu pa po njenih besedah ni nobenih resnih pogajanj ali vsaj neke ponudbe, da bi se zadeva rešila.

Tehnične preglede pa delavci opravljajo počasneje kot običajno, saj so jih po zakonu o stavki dolžni opravljati tudi med njo, stavka pa se bo po napovedih stavkajočih delavcev nadaljevala do izpolnitve zahtev. Podjetje naj bi zaposlenim dolgovalo 135.000 evrov.

Prejšnji teden so zaposleni zvedeli, da plačil ni, ker ima podjetje blokiran račun, saj naj bi 134.000 evrov dolgovalo Petrolu. Dolg so nameravali poplačati s prevozi, vendar je Petrol to zavrnil.