Na razstavi, ki bo na ogled pet mesecev, bodo predstavili ključna dela različnih Hirstovih serij. Med drugim bo tako mogoče videti več metrov dolgega morskega psa v steklenem zaboju, napolnjenim s formaldehidom, ki velja za enega ključnih del britanske sodobne umetnosti, in postavitve zdravil iz serije Zdravniški kabinet ("Medicine Cabinet").

Večina razstavljenih del je v zasebni lasti, mogoče pa bo videti tudi tiste umetnine, ki jih Hirstovim zastopnikom ni uspelo prodati na dražbah. Mednje spada tudi platinasta človeška lobanja, ki jo krasi 8601 diamant. Doslej so na razstavah veliko pozornosti pritegnile tudi instalacije krav, metuljev, črvov in drugih mrtvih živali v formaldehidu. Simbolika smrti in njeno groteskno predstavljanje velja za rdeča nit marsikaterega Hirstovega dela.

Hirst umetniško srenjo že od nekdaj razdvaja. Medtem ko so privrženci navdušeni nad njegovo drznostjo, nasprotniki trdijo, da Hirstova dela temeljijo na senzacionalizmu in da so v resnici prazna. Očitajo mu tudi dejstvo, da Hirst instalacij ne ustvarja sam, temveč mu pri tem pomaga skupina umetnikov.

Damien Hirst se je rodil leta 1965 v Bristolu. Prve mednarodne uspehe je začel dosegati v 90. letih minulega stoletja in leta 1995 prejel Turnerjevo nagrado. Je eden najbolj znanih predstavnikov skupine Young British Artists (YBA), njegove umetnine pa so stalnica večine svetovnih zbirk sodobne umetnosti.