Obljuba, ki so jo ustvarjalci filma dali že pred skoraj letom dni, se bo končno uresničila. V Hertfordshiru v studiu z imenom Leavesden si bodo radovedneži in oboževalci od tega vikenda dalje lahko ogledali studie, kjer je bilo posnetih vseh osem filmov. Za oglede sta tako pripravljeni tudi Velika dvorana in pisarna ravnatelja Dumbledorja.

Detajli imajo dve plati

Že od prvih posnetih filmov dalje se veliko govori o scenah, na katerih so posneli filme. Poznavalci so do sedaj trdili, da je na scenah veliko detajlov, ki jih v filmu sploh ni mogoče opaziti. Sedaj bodo te majhne podrobnosti postavljene pred oči javnosti, ki pa bi lahko ustvarjalcem očitala, da so slabo izkoristili možnosti, ki so jih imeli.

Visoke cene

Kar pa je javnost ustvarjalcem že očitala, so visoke cene tako vstopnic kot daril(c), ki jih ponujajo v trgovini skozi katero vodi pot do izhoda. Cena vstopnice za štiričlansko družino znaša nekaj centov manj kot sto evrov, predmeti v trgovinici s spominki pa so tudi replike oblačil, ki so jih igralci nosili v najpomembnejših trenutkih. Replika obleke, ki jo je Hermiona nosila na zaključnem plesu, stane nekaj manj kot 290 evrov. Organizatorji in ustvarjalci na očitke odgovarjajo, da gre za zelo kvalitetne izdelke, katerih izdelava je izredno draga, zato je tudi končna cena temu primerna. So pa poleg tega zatrdili, da je cena več kot 25 odstotkov izdelkov v trgovini nižja od 12 evrov, kar pa bi moralo biti za družine, ki bodo obiskale studio, vseeno dostopno.