V Münchnu imajo očitno jasno vizijo, kako naj bi bilo videti njihovo moštvo v prihodnji sezoni, saj niso želeli niti slišati o tem, da bi Philip Lahm, Holger Badstuber ali Toni Kroos zapustili klub in prestopili v katerega od evropskih velikanov.

V zadnjih tednih naj bi Barcelona, ki išče zamenjavo za Erica Abidala, povpraševala po kapetanu Bayerna Lahmu, a so jih Bavarci hitro zavrnili, zato se je katalonski velikan sedaj usmeril v nakup branilca Valencije Jordija Albe.

Tudi Chelsea mora ob vse starejšem Johnu Terryju in neprepričljivem Davidu Luizu iskati okrepitev na mestu osrednjega branilca, zato so v Münchnu povpraševali po Badstuberju, a so tudi njihove želje naletele na gluha ušesa vodilnih mož Bayerna.

Nič boljše kot Barcelona in Chelsea je ni odnesel niti Inter, ki naj bi si že dve leti ogledoval vezista Kroosa in je nedavno ponovno poskušal vzpostaviti stik z igralcem, a so Bavarci to uspešno preprečili.

Barcelona, Chelsea in Inter bodo morali svoje okrepitve torej iskati v drugih klubih, saj so pri Bayernu trdo odločeni, da obdržijo nemško jedro ekipe. Lahm, Badstuber in Kroos so vsi dokaj ključni igralci v začetni enajsterici, saj so letos skupaj za Bayern zbrali že 118 nastopov.