Državni prvaki bodo po zaostanku z 0:1 v zmagah zdaj vse stavili na današnjo revanšo v svoji dvorani, saj bi v primeru jeseniške zmage serija postala vznemirljiva, sicer bi bila Olimpija že tik pred naslovom prvaka. O tem, kaj bo sledilo danes na gorenjskem ledu, skorajda nihče ne govori na glas. Ljubljančani želijo popraviti disciplino v obrambi, Gorenjci pa učinkovitost v napadu. Ravno tu se je skrival eden bistvenih ključev prve Olimpijine zmage, ko so Ljubljančani v zadnji tretjini kljub nekaj hudim padcem zbranosti na krilih vratarja Matije Pintariča vseeno ohranili dovolj trdnosti.

Železarjem se pozna, da od 14. februarja niso imeli niti ene resne tekme, saj ploščica še ne potuje tekoče od palice do palice, a znajo marsikatero napako popraviti z borbenostjo. Njihov kapetan Tomo Hafner pravi, da so v Tivoliju dobili preveč lahkih golov, ki si jih ne bi smeli dovoliti, upanje na ubranitev naslova pa gradijo na igri v zadnji tretjini, ko so bili boljši tekmec. Moralo dviguje tudi nepopustljivost ob dejstvu, da so se dvakrat vrnili po zaostanku s kar tremi goli razlike.

Na drugi strani se glavni problem Olimpije skriva v psihološki pripravi. Motivacija je nekaterim nosilcem igre po dolgi sezoni občutno padla, državno prvenstvo za marsikoga ni tako privlačno kot igranje tekem v Avstriji. Ker je osvojitev lovorike po sušnih petih letih postala nujno zlo, si želi celotna slačilnica že v petek v Tivoliju skleniti klubsko sezono, zelo zanimivo pa bo spremljati, kako bodo zmaji to željo prenesli na jeseniški led, kjer so brez zmage že več kot leto dni.

Hrvaška zadnji test pred Stožicami

Blizu Jesenic, natančneje na Bledu, pa že četrti teden zapored vadi slovenska hokejska reprezentanca. Selektor Matjaž Kopitar ima na voljo vedno več igralcev, saj se po Evropi končujejo nacionalna prvenstva. Formo kandidatov za nastop na aprilskem svetovnem prvenstvu divizije I v Stožicah bo Kopitar preizkusil ta konec tedna, ko se bodo risi v soboto in nedeljo mudili na Poljskem in igrali s tamkajšnjo izbrano vrsto. Včeraj so iz Hokejske zveze Slovenije sporočili, da to ne bo edini test pred turnirjem v Ljubljani, saj bo reprezentanca 6. in 7. aprila igrala še s Hrvaško (najprej v Zagrebu, nato v Tivoliju). Strokovni štab lahko obžaluje, da zadnji tekmec pred prvenstvom ne bo bolj kakovosten, za kar pa bi morali na zvezi poskrbeti že mnogo prej.