"Katerokoli snemanje, v katerega vložiš 14 ur dela, posnameš pa, če imaš srečo, le minuto, ne predstavlja užitka. Temu se bolj približa gledališče, v katerem delaš, medtem ko pri filmu čakaš," je v nedeljo dejal Malkovich.

Na budimpeškem spomladanskem festivalu (Budapest Spring Festival) je Malkovich v drami "The Infernal Comedy" nastopil v vlogi serijskega morilca Unterwegra. Ta je bil za umor prvič obsojen leta 1976, vendar so ga oblasti po pomilostitvi ponovno rehabilitirale v avstrijsko družbo. V zaporu se je Unterweger ukvarjal s pisanjem poezije, kratkih zgodb in svoje avtobiografije, po prihodu na svobodo pa je vodil tudi televizijsko oddajo o rehabilitaciji kriminalcev. Kljub temu se je Unterweger ponovno podal na morilski pohod - z modrčki je zadavil več prostitutk.

"Poleg učenja besedila in vsega ostalega, kar izvajaš na odru, večino časa posvetimo izražanju interakcije med besedilom in glasbo," je povedal Malkovich o budimpeški produkciji predstave "The Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer".

Malkovich v sodelovanju z avstrijskim režiserjem Michaelom Sturmingerjem in dirigentom Martinom Haselböckom pripravlja tudi projekt "The Giacomo Variantions". Za vlogo pri predstavi se je igralec moral odreči kajenju, saj bo izvajal arije iz Mozartovih oper Figarova svatba, Don Giovanni in Cosi fan tutte.