Adams je pred tremi desetletji odšel na rutinsko operacijo kolena, ki pa se ni iztekla po načrtih. Danes 64-letni možakar se je tik pred posegom še zadnjič slišal s svojo ženo Bernadette. "Zdravniki so se že začeli pripravljali. Čez nekaj minut bo prišel še anesteziolog,“ so bile zadnje besede francoskega reprezentanta, preden se je njegovo telo slabo odzvalo na anestezijo, zaradi česar možgani nato niso prejeli kisik, Adams pa je od takrat v vegetativnem stanju

Sijajni nogometaš je bil sicer rojen v Senegalu, pri osmih letih pa se je preselil v Francijo. V svoji karieri je nosil dres Nimesa, Nice, PSG-ja, Mulhousea in Chalona, za galske peteline pa je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja nastopil na 22 tekmah.

Z Mariusom Tresorom sta veljala za enega najboljših branilskih parov, mediji pa so jima nadeli vzdevek "črna straž“. Prijateljstvo med dvojico je bilo tako veliko, da je Tresor večkrat zbiral in prispeval denar za Adamsovo zdravljenje.

Adams se danes nahaja v domači negi v mestu Rodilhan blizu Nimesa. "Ko sliši lajež psov ali začuti prisotnost osebe, začne tresti z glavo,“ njegovo stanje opisuje žena Bernadette, upanja, da se bo Adams nekoč zbudil, pa nista izgubila niti njegova sinova Laurent in Frederick.

Marca leta 1997 so v vasici Catillon-sur-Sambreu ob prisotnosti Michela Platinija odprli tudi stadion Jean Pierre Adams, po nogometašu pa so poimenovali tudi zelenico FC Chalona, za katerega je Adams igral pred nesrečno operacijo.