Drugi polčas se je začel 45 minut pozneje, ker so huligani v policiste metali bakle, rakete in druge pirotehnične pripomočke, tudi molotovke, tekma pa je bila dokončno prekinjena devet minut pred koncem, ko so vodili gostje iz Pireja z 1:0. Na olimpijskem stadionu v grški prestolnici je bilo poškodovanih 20 policistov, priprli pa so prek 50 izgrednikov. Tri gasilska vozila so morala posredovati in pogasiti požar na tribunah.

Tekma je bila zato registrirana z izidom 3:0 za Olympiakos, ki vodi v prvenstvu in ima sedaj 10 točk prednosti pred drugouvrščenim Panathinaikosom; s tem je pet krogov pred koncem prvenstvo praktično že odločeno in Olympiakos je na pragu 39. naslov prvaka. Panathinaikos bo obenem sezono 2012/13 začel z dvema točkama minusa.

Ostre kazni so del ukrepov, ki jih je prinesel novi zakon o športu, ki so ga februarja sprejeli zaradi preprečevanja nasilja na stadionih. Panathinaikos, ki je v tej sezoni zaradi izgredov navijačev že igral eno tekmo pred praznim stadionom, se je na kazen disciplinske komisije grške zveze pritožil.