Novica, da bi Abramovič na mestu trenerja rad imel Guardiolo, ni nova, a ob ponovnih menjavah na klopi londonske ekipe je ruski lastnik vse bolj odločen, da v angleško prestolnico zvabi ravno Španca, pri tem pa se bo (kot v preteklosti) držal načela, da denar ni nobena ovira.

The Sun piše, da naj bi Abramovič Guardioli za podpis 4-letne pogodbe ponujal “čistih“ 10 milijonov funtov (skoraj 12 milijonov evrov), kolikor naj bi španski trener vsako leto dobil po obdavčitvi. S tem bi Guardiola postal najbolje plačani trener na svetu.

Trenerju Barcelone se pogodba s Katalonci izteče letos poleti, še vedno pa ni znano, ali jo bo tudi tokrat podaljšal, verjetno pa je to precej odvisno od končnih rezultatov in osvojenih lovorik v letošnji sezoni. Abramovič pa je pripravljen Guardiolo snubiti, vse dokler bo njegova prihodnost neznanka, pri tem pa mu bo kot običajno “pred nosom mahal“ s šopom denarja.

Zadnji trener Chelseaja je bil Andre Villas-Boas, ki je imel letno plačo okoli 5 milijonov evrov, zanj pa je moral Abramovič Portu odšteti tudi 15 milijonov evrov odškodnine. Ker je Chelsea Portugalca predčasno odslovil, mu je moral ob tem plačati še nekaj več kot 10 milijonov evrov. Če bi na Stamford Bridge pod ponujenimi pogoji res prišel Guardiola, bi to pomenilo, da bi Abramovič v devetih letih, odkar je na čelu Chelseaja, pripeljal že osem trenerjev, zanje pa bi z vsemi plačami, odškodninami in odpravninami odštel že skoraj 180 milijonov evrov!

Vse skupaj je Abramovič v londonskega prvoligaša vložil že približno 2,4 milijarde evrov.