Vieiro je pri mestnih tekmecih zmotil predvsem povratek Paula Scholesa iz nogometnega pokoja, kar naj bi kazalo na igralske slabosti v vrstah rdečih vragov. Francoz ima sicer o vezistu Uniteda zelo dobro mnenje, a meni, da je njegova vrnitev znak, da bo imelo moštvo z Old Trafforda v prihodnosti kar nekaj težav s sestavo ekipe.

“Paul Scholes je igralec, ki ga zelo cenim. Je eden najboljših nogometašev Uniteda v zgodovini in njegov povratek je zagotovo zelo pomemben za moštvo Alexa Fergusona. A dejstvo, da so iz pokoja ponovno aktivirali 37-letnika, kaže na slabosti Uniteda, ki se bo v prihodnjih sezonah težko enakovredno kosal s konkurenco, saj jim očitno močno primanjkuje kvalitetnih igralcev v kadru, ki bi ga lahko dostojno zamenjali“ je stanje pri Unitedu za Daily Telegraph ocenil Vieira.

Francoz, ki je poleg Cityjevega v karieri nosil tudi dres Arsenala, Juventusa in Interja, se prav tako čudi nad nepričakovanimi odhodi mladih in talentiranih nogometašev z Old Trafforda. “United je v zadnjem času izgubil igralca, kot sta Ravel Morrison in Paul Pogba, zato so lahko resno zaskrbljeni nad svojo prihodnostjo, saj se jim takšne stvari v preteklosti niso dogajale.“