Potem ko je bilo v časih trenerja Dušana Kosiča na klopi Olimpije veliko retorike z izzivanjem tekmeca, kar je lani jeseni nadgradil tudi z zmago s 4:1 v Stožicah in remijem 2:2 v Ljudskem vrtu, je njegov naslednik Bojan Prašnikar obrnil ploščo. Z izjavo, da je Maribor favorit, je izzval nezadovoljstvo med privrženci Olimpije, zato nekateri protestno ne bodo prišli na tekmo, ker naj bi s tem sicer nekdanji trener Maribora pokazal premalo bojevniškega duha, samozavesti in poguma. Medtem ko je imela Olimpija pod taktirko Kosiča za oko lepo igro, v kateri je skušala posnemati Barcelono, a ni bilo točk, ker je bila brez kakovostnih napadalcev, so Prašnikarju izpolnili vse želje po golgeterjih iz kataloga. Olimpija ima spomladi stoodstotni izkupiček, kar je po okusu šefov kluba, a z veliko premalo igre in preveč taktiziranja.

Ker sta oba trenerja, Prašnikar in Milanič, pragmatika, se danes zvečer obeta veliko taktiziranja in čakanje na napako tekmeca. Olimpija bolj potrebuje tri točke kot Maribor, zato bo zanimivo videti, kako bo Prašnikar s počasnejšo in po letih eno starejših zasedb v ligi narekoval ritem in lomil tekmeca, medtem ko mu mladi val, v katerem so tudi člani reprezentance do 21 let, greje klop.

Maribor, za katerega športni direktor Zlatko Zahovič pravi, da je slovenski Real Madrid, je po porazu v Kranju vse bolj suveren. Na domačih derbijih z Domžalami in Muro je bil dovolj le en polčas dobre igre, da so matirali tekmeca. Državni prvak zaradi kakovosti na klopi vso tekmo lahko odigra v visokem ritmu in rotira igralce. Po dveh izjemno lepih golih proti Muri je najbolj vroč igralec Maribora makedonski reprezentant Agim Ibraimi, ki se z Olimpijo ni razšel prijateljsko. Razplet tekme bo v veliki meri odvisen od učinka najboljših strelcev lige Dareta Vršiča (18 golov, spomladi je s štirimi goli prvi strelec Olimpije) in Daliborja Volaša (13 golov). Tekmo bo sodil Damir Skomina. Naš tip: 0.