Lionel Messi ne velja le za najboljšega mojstra okroglega usnja, temveč tudi za največjega zaslužkarja v svetu nogometa. Briljantni mladenič iz Rosaria namreč na leto zasluži kar 33 milijonov evrov, od tega dobro polovico od sponzorskih pogodb z multinacionalkami, kot sta Pepsi in Adidas.

Barcelonin igralec je na prvem mestu zamenjal Davida Beckhama, ki pri svojih 36 letih morda res ne spada več med najboljše, kljub temu pa ostaja pravi stroj za denar. Nadvse priljubljeni Becks zasluži 31,5 milijona evrov, nedavno sklenjena pogodba s Samsungom pa mu bo letos bržčas prinesla še večji kupček denarja.

Na tretje mesto po zaslužku se je uvrstil prvi strelec španske lige in zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo (29,5 milijona evrov), s 23 oziroma 20 milijoni evrov pa mu sledita Anžijev Samuel Eto'o in napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney, ugotavlja revija France Football.

Lepe plače tudi trenerjem

Nič slabše pa se ne godi niti trenerjem, čeprav so ti v primerjavi z zaslužki nogometašev videti kot pravi reveži. Tu po zaslužku pričakovano prednjači trener galaktikov Jose Mourinho, ki na sezono zasluži 14,8 milijona evrov. Vodenja francoskega PSG-ja pa se je izjemno obrestovalo italijanskemu strategu Carlu Ancelottiju, ki je na drugem mestu in bo bogatejši za 13,5 milijona evrov, medtem ko je v zadnjih letih najuspešnejši nogometni strokovnjak Pep Guardila z zaslužkom 9,5 milijona evrov na tretjem mestu.