"Ne verjamem, da bom še kdaj delal v italijanskem klubskem nogometu. Imam mnogo drugih ponudb iz tujine, ki so zelo interesantne. Tu ne gre le za trenerske službe ali funkcijo selektorja, pripravljen sem še za marsikatero drugo vlogo," je izjavil Capello.

Spomnimo, Capello je bil zadnja leta selektor angleške reprezentance, kjer pa je zaradi odvzema kapetanskega traku Johnu Terryju prišel v spor z vodstvom zveze, zato je z mesta selektorja le nekaj mesecev pred Eurom nepričakovano odstopil. Takoj so se začela ugibanja, kam bo pot "Dona Fabia" vodila naslednje.

Do sedaj še ni našel nove službe, trenutno pa se za Capella resno zanimajo Kitajci, saj je Italijanu njihova nogometna zveza ponudila nekaj več kot 6 milijonov letne plače, če bi prevzel kitajsko reprezentanco. Poleg cilja, da Kitajsko popelje na svetovno prvenstvo leta 2014, pa bi Capello dobil tudi nalogo, da prevzame nadzor nad vsemi mlajšimi kitajskimi selekcijami.

Če bo Capello sprejel kitajsko ponudbo, bo postal tretji najbolje plačani trener na svetu. Več zaslužita le Jose Mourinho (10 milijonov evrov) in Pep Guardiola (7,5 milijonov evrov). "Počutim se kot otrok, ki ima pred seboj še ves svet. Uživam v teh trenutkih izbiranja novega izziva," je še dejal Capello.