Linškim hokejistom ste lahko pošteno stisnili roko, saj so bili v polfinalu boljši.

Tako je. Nasprotnik je bil ob tako kratki klopi, kot smo jo imeli, premočan. To je treba priznati. Druga tekma v Tivoliju je bila ključna za potek serije. Če bi takrat zmagali v podaljšku, bi bilo gotovo bolj napeto.

Koliko moči so vam vzele številne poškodbe in bolezni?

Smo moštvo, v katerem se pozna odsotnost vsakega igralca. Za to Olimpijo je sleherni hokejist izjemnega pomena. Prepričan sem, da bi bil rezultat v polfinalu drugačen, če bi bili v popolni zasedbi. Verjamem, da si se uvrstili v veliki finale, a tudi poškodbe in bolezni so sestavni del športa. S tem smo se morali sprijazniti.

Kljub vsemu ste lahko zadovoljni s sezono v EBEL. Močno je bilo opazno, kako povezana je bila slačilnica.

Vodstvo kluba je imelo lansko poletje srečno roko pri izbiri tujih hokejistov. Zelo dobro smo se ujeli od prvega do zadnjega. Res smo prava klapa, izvrstno se razumemo. Upam, da bomo zadržali jedro tudi za naslednjo sezono. Pozitivna klima iz garderobe se je prenašala na tekme, kar je v športu nadvse pomembno.

Je bilo vzdušje enako tistemu izpred štirih let, ko ste prišli vse do finala?

Ta primerjava je težka, saj so bile takratne okoliščine drugačne. Uspešno zgodbo smo tedaj začeli pisati šele decembra, v tej sezoni pa že od samega začetka.

Kakšno je sodelovanje s finskim trenerjem Hannujem Järvenpääjem?

Hannu je vsekakor zelo dober trener. V tej sezoni pravzaprav idealen za našo ekipo.

Zdaj vas čaka še državno prvenstvo. Kakšen je načrt dela?

Po treh dneh počitka bomo v ponedeljek začeli priprave na prvenstvo. Vse misli so že usmerjene k osvojitvi državnega naslova. Lani so nas Jeseničani presenetili, ko je trener Heikki Mälkiä sestavil odlično taktiko. Preučil nas je do obisti, smo pa vsi zelo motivirani, da vrnemo naslov v Ljubljano. To mora biti naša naloga, česar se zavedajo tudi tuji hokejisti.