Olimpija je s torkovo prvo polfinalno zmago polepšala večer navijačem v Tivoliju, pred njo pa je že nocoj najzahtevnejša naloga vse od sezone 2007/08, ko so zmaji klonili v finalu s Salzburgom. Linz je na vseh dosedanjih štirih tekmah svoje poslanstvo vzel nadvse resno, tudi predvčerajšnjim ni ničesar prepuščal naključju. Črna krila je v prvi vrsti izdala učinkovitost, živce pa jim je paral predvsem izvrstno razpoloženi vratar Matija Pintarič.

Ali lahko mladi Štajerec z druščino danes pripravi novo prvovrstno presenečenje, si ne upa napovedati nihče, saj je Linz v svoji dvorani še posebno prepričljiv. V Ljubljani po torkovem slavju zdaj vsaj natančno vedo, kako se lotiti prvega favorita za naslov prvaka. Le čvrsti obrambni zid, suvereni Matija Pintarič, nepopustljiva igra in povrhu tudi sreča zmajem dajejo nekaj možnosti, da bi izsilili nov pravljični dvoboj v Tivoliju. Linz je kajpak še za razred ali celo dva močnejši kot četrtfinalni nasprotnik z Madžarskega, zato morata biti pazljivost in disciplina vsako sekundo na še večji ravni. Hokejisti iz Zgornje Avstrije so tako zviti, da znajo izkoristiti vsako najmanjšo napako tekmeca. Ko ekipa pade v njihov mlin, je sanj o kakršnem koli zasuku običajno kaj hitro konec.

Bolj ko se bliža konec klubske sezone, bolj se porajajo ugibanja, s kakšno zasedbo bo Olimpija konkurirala naslednjo sezono. Kot pravijo naši viri, je večina tujih hokejistov z dodano vrednostjo (John Hughes, Justin Taylor, Jamie Fraser...) navdušenih nad ugodjem, ki ga ponuja Ljubljana. Kot je slišati, jim je po godu tudi zanimivost tekmovanja v EBEL, a kot je že večkrat poudaril glavni operativec kluba Matjaž Sekelj, se bodo o novih pogodbah pogovarjali po koncu državnega prvenstva. Tudi s finskim trenerjem Hannujem Järvenpääjem.