Smith piše, da je pot do napredovanja pri banki Goldman Sachs zelo enostavna. Pripeljati je treba le stranke, ki bodo kupile finančne produkte, katerih se želi banka znebiti. Direktorji banke naj bi v medsebojnih pogovorih stranke imenovali "muppets", kar pomeni lutke. Smith opisuje prodajni sestanek pri banki, na katerem nihče ni omenjal, da je pomembno zaslužiti denar za stranko, ampak je pomembno ustvariti le čim večji dobiček za Goldman Sachs.

Delavno okolje naj bi bilo "strupeno in uničujoče" je v odprtem pismu še zapisal Greg Smith. Dodal je še, da zaposleni v banki svojo uspešnost merijo tako, da poskušajo čim bolj izkoristiti zaupanje svojih strank. "Grozno mi je, ko poslušam, kako brezbrižno govorijo, kako bodo "odrli" svoje stranke.“

Smith, ki je v Goldman Sachsu delal 12 let, je dejal, da je zdajšnja družba daleč od tiste, za katero je začel delati, ki jo je ponosno predstavljal na poslovnih sejmih in daleč od kraja, kjer je nekoč vladala integriteta. "Vedel sem, da je čas, da odidem, ko študentov več nisem mogel gledati v oči in jim govoriti, da naj pridejo delati k nam," je izpostavil.

Banka, ki jo vodi Lloyd Blankfein in zaposluje 33 tisoč ljudi po svetu, je v odgovoru na obtožbe zapisala, da se z njimi ne strinja. "Menimo, da smo lahko uspešni le, če bodo uspešne tudi naše stranke. Ta temeljna resnica je osnova naših postopkov," piše v sporočilu ene najbolj politično povezanih bank v ZDA. Med Blankfeinovimi predhodniki sta bila nekdanji finančni minister ZDA republikanec Henry Paulson ter nekdanji demokratski guverner New Jerseyja Jon Corzine.