Houston je tako v gosteh ugnal prvo moštvo zahodnega dela lige Oklahomo City Thunder. Na twitterju je slovenski reprezentančni organizator igre zapisal: "To je bila najboljša zmaga v moji karieri. Zelo sem ponosen na svoje soigralce."

Do zmage so rakete prišle s preobratom v sami končnici tekme, saj so manj kot minuto pred koncem domači še vodili s 102:98. Takrat je prišlo tudi do nekaj vroče krvi, ko se je organizator igre Oklahome Russel Westbrook razjezil nad Dragićem, ko je ta nad njim napravil povsem normalen prekršek. Za izpad si je Američan prislužil tehnično napako, zatem je zgrešil prosti met in še izgubil žogo, kar so s pridom izkoristili gostje in prišli do zmage. Dragić je bil podajalec pri odločilni trojki 15 sekund pred koncem.

Poleg vsestransko dobre igre in zadovoljvio polne statistike pa je Dragić ameriške košarkarske strokovnjake tokrat navdušil tudi z izjemno potezo, ko je "na ples" odpeljal krilnega centra Oklahome Serga Ibako. Posnetek akcije pa že kroži po spletu kot nov dokaz Goranovega košarkarskega talenta.

Moštvo Los Angeles Lakers je s 116:111 premagala Memphis, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele po dveh podaljških. Grizliji so si v tretji četrtini priigrali že 17 točk naskoka, a je zvezdniška trojica, Andrew Bynum, Kobe Bryant in Pau Gasol, spremenila potek igre. Bynum se je odrezal z dvojnim dvojčkom. S 37 točkami je bil prvi strelec ekipe, ujel pa je še 16 odbitih žog. Bryant je dodal 34 točk, Pau Gasol pa 14 točk in osem podaj. Pri grizlijih je bil prvi strelec Marreese Speights s 25 točkami, Marcu Gasolu pa je uspel dvojni dvojček (20 točk, 11 skokov).

V floridskem derbiju je Orlando Magic po podaljšku premagal Miami Heat (104:98). Jameer Nelson je 12 od 25 točk dosegel v zadnji četrtini in podaljšku, Dwight Howard pa je ob 24 točkah zbral kar 25 skokov, pri vročici je Dwyane Wade dosegel 28 točk, Chris Bosh jih je dodal 23, LeBron James pa je ob 19 točkah imel še 11 skokov in 8 podaj.

Podaljšek so gledalci videli tudi v Denverju, kjer so domači s 118:117 ugnali Atlanto. Na drugih tekmah je Dallas doma s 107:98 premagal Washington, Indiana pa z 92:75 Portland. Do zmag v gosteh sta prišla Toronto v Clevelandu (96:88) in Golden State v Sacramentu (115:89).