Barcelona - Bayer 7:1 (2:0) - skupni izid: 10:2

Strelci: Messi 25., 42., 49., 58., 85., Tello 55., 62.; Bellarabbi 90.

Postavi:

Barcelona: Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Adriano (Muniesa 63.), Busquets, Xavi (Keita 53.), Iniesta (Tello 53.), Pedrito, Cesc, Messi

Bayer: Leno, Schwaab, Rolfes, Toprack, Kadlec, Reinhartz, Bender (Schürrle 54.), Renato Augusto (Oczipka 67.), Castro, Derdiyok (Bellarabbi 55.), Kiessling

Barcelona je na vprašanje o zmagovalcu dvoboja praktično odgovorila že na prvi tekmi v Leverkusnu, ko je slavila s 3:1. Tudi sinoči- končni izid je bil kar 7:1 - je na krilih trojčka Andres Iniesta-Xavi Hernandez-Leo Messi hitro razblinila vse Bayerjeve upe. Messi, ki je znova kazal svoje "velemojstrstvo", je v 25. minuti zadel po podaji Xavija, v 43. minuti pa je nemško mrežo zatresel še po podaji Inieste.

Bayerju se ni nič bolje godilo v drugem polčasu. Že v 50. minuti je na 3:0 povišal (spet) Messi in tako zabil šem svoj tretji gol na tekmi. V 56. minuti je zadel še Cristian Tello, ki je bil uspešen ob praktično prvem dotiku z žogo v tem tekmovanju, in napovedal pravcato katastrofo "farmacevtov". Ta se je tudi uresničila, saj so povsem nebogljeni nogometaši Bayerja do konca tekme morali iz svoje mreže pobrati še žoge po strelih Messija v 58., Tella v 62. in znova Messija v 85. minuti, ki je tako postal prvi igralec v zgodovini s petimi zadetki na eni tekmi lige prvakov. Častni zadetek so Nemci zabili v 90. minuti prek Karima Bellarabija.

APOEL - Lyon 4:3* (1:0, 1:0) - skupni izid: 1:1

* - po streljanju enajstmetrovk

Strelec: Manduca 9.

Postavi:

Apoel: Chiotis, Boaventura, Paulo Jorge, Oliveira, Poursaitides, Helder Sousa (Alexandrou 94.), Nuno Morais, Manduca (RK - 115.), Charalambides (Marcinho 76.), Ailton, Solari (Tričkovski 74.)

Lyon: Lloris, Cissokho, Cris, Koné, Reveillere, Gonalons, Källstrom, Ederson (Gomis 73.), Bastos, Briand (Lacazette 100.), Lisandro

Na drugem dvoboju je bilo precej bolj negotovo. Ciprčani so napredovali šele po enajstmetrovkah, saj se je redni del (in podaljški) končal z 1:0 v korist Apoela, kolikor je bil izid na prvi tekmi v prid Lyona. Francozi so imeli v prvem polčasu povratne tekme več žogo v svoji posesti, sprožili več strelov, toda Ciprčani so bili tisti, ki so hitro izničili zaostanek s prve tekme. Brazilec Gustavo Manduca je zabil že v deveti minuti.

V drugem polčasu se je v igro obeh ekip prikradla določena previdnost, saj ne eni ne drugi niso želeli preveč tvegati ob izenačenem skupnem izidu. Kljub temu so imeli domači v 71. minuti lepo priložnost za povišanje vodstva prek Estebana Solarija, Lyon pa malce pozneje prek Lisandra Lopeza, a je ostalo pri 1:0.

Sledili so podaljški, v katerih so v 115. minuti Ciprčani ostali brez izključenega Manduce, toda številčne prednosti Francozi niso unovčili, tako da so o zmagovalcu dvoboja odločile enajstmetrovke. Pri teh so bili uspešnejši Ciprčani, saj sta pri Lyonu svoja strela zapravila Alexandre Lacazette in Michel Bastos.