V letošnji sezoni so namreč daleč najboljše moštvo, potem ko so večji del rednega dela preživeli na prvem mestu. V končnico so se prebili kot prvi nosilci in po izpadu Salzburga iz četrtfinala (njihov trener Pierre Page je bil po zadnjem porazu v Celovcu tako jezen, da svojim varovancem ni privoščil niti večerje) odslej veljajo za glavne favorite za osvojitev naslova prvaka.

Toda Olimpija vendarle ne bi smela biti brez možnosti. Trener Hannu Järvenpää že nekaj dni analizira igro Linza iz četrtfinala proti Dunaju, ki se je končal šele sinoči. Največ, kar sedem tekem, so potrebovala črna krila za preboj med štiri najboljše ekipe v ligi, zato bo imel Linz na jutrišnjem prvem domačem dvoboju z Olimpijo težje noge od nasprotnika. Resda v železarskem mestu Avstrije vlada evforija po sinočnji brezhibni predstavi in visoki zmagi Linza nad Dunajem s kar 8:3, a tu se lahko skriva past. V športu so se že mnogokrat pisale izjemne zgodbe, ko pretirana samozavest ni nujno pomenila velike prednosti.

Ljubljančani so po četrtkovem slavju in uvrstitvi v polfinale prek Albe včeraj končali dvodnevni dopust in se popoldne znova zbrali na treningu. Slačilnica, ki se še vedno ubada s številnimi poškodbami, si je za nasprotnika potihoma bolj želela celovški KAC, a četudi se Ljubljančanom želja ni uresničila, so prepričani, da lahko pripravijo presenečenje tudi proti Linzu. Recept za uspeh je ponoviti igro proti Albi in na vse načine zapreti poti do svojega gola, kamor se po prestani kazni vrača vratar Matija Pintarič. V avstrijskem taboru še posebej izstopajo nevarni strelci, kot so Mike Ouellette, Danny Irmen, Gregor Baumgartner, Justin Keller in drugi, branilci pa z vrhunskim vratarjem in nekdanjim ljubljencem Tivolija Alexom Westlundom na čelu delujejo zanesljivo. V tej sezoni sta se polfinalna nasprotnika pomerila šestkrat. Linz je zmagal štirikrat, Olimpija dvakrat, tekmeca pa veljata za moštvi z bolj elegantnim stilom hokeja, ki je privlačen za občinstvo.

Polfinale se bo začel jutri v Linzu, drugi obračun sledi v četrtek v Ljubljani. V finale se bo uvrstila ekipa s štirimi zmagami. Drugi par je Medveščak - KAC, prednost domačega ledu pa imajo Zagrebčani.