OZS bi gotovinsko plačevanje omejil na 1000 evrov

V OZS predlagajo ministrstvu za finance ukinitev omejitve gotovinskega poslovanja med gospodarskimi subjekti, če je to za ministrstvo trenutno nesprejemljivo, pa mu predlagajo uvedbo omejitve 1000 evrov. V predlaganih spremembah pravilnika je sicer predviden dvig omejitve s 50 evrov nazaj na prejšnjo v višini 420 evrov.

Koržetov SIP lani s 766.000 evrov izgube

Delničarji družbe SIP iz Šempetra v Savinjski dolini bodo na skupščini sredi aprila odločali o predlogu, da se 766.000 evrov čiste izgube, ustvarjene lani, pokrije v breme kapitalskih rezerv. Na dnevnem redu bo tudi pooblastilo upravi za nakup lastnih delnic. Družba v večinski lasti Uroša Koržeta bi jih lahko kupovala po najmanj knjigovodski vrednosti in največ po 5 evrov za delnico.

Poljšak bi razlastninil delničarje Primorja

Ajdovski župan Marjan Poljšak je pozval lastnike ajdovskega Primorja, naj se odpovedo lastništvu ter tako bankam in državi omogočijo vstop v lastništvo in rešitev družbe.

Triglav konfekcija v likvidacijo

Kranjska družba Triglav konfekcija gre zaradi bistvenega upada obsega poslovanja v likvidacijo. O predlogu bodo na skupščini čez slab mesec odločali lastniki, med katerimi so s po desetimi odstotki delnic največji Branko Krištof, Franc Majer in Anton Marčun.

Delo Prodajo od ponedeljka vodi Jožef Petrovič

Nadzorniki Dela Prodaje so včeraj s položaja predsednika uprave odpoklical Branka Berganta. S ponedeljkom ga bo nasledil Jožef Petrovič.

Prevzemniki Plame-Pur spreminjajo statut

Po tem ko sta uspešno prevzela Plamo-Pur, nameravata črnogorski sklad Moneta in Plasta Franca Freliha na aprilski skupščini družbe uvesti enotirni sistem upravljanja. Tako družba po novem ne bo imela nadzornega sveta. Za člane upravnega odbora so predlagani Frelih, Marko Konič in Marjanca Urbič, dosedanji direktor Radoš Gregorčič pa bo ostal na svojem položaju do izteka mandata.

NLB odkupila za 94 milijonov svojih obveznic

NLB je med lanskim novembrom in letošnjim marcem na sekundarnem trgu odkupila za 93,8 milijona evrov obveznic, ki bi dospele julija letos in jih je banka izdala z jamstvom države.

Uprava Intereurope poziva delničarje k dokapitalizaciji

Uprava koprske Intereurope poziva večje delničarje, torej Luko Koper ter Kad in Sod, da izrazijo svoj interes za sodelovanje v dokapitalizaciji družbe ali pa vsaj podprejo njeno finančno prestrukturiranje, kot ga predlagajo banke.

Javor Pivka z novima članoma uprave

Nadzorni svet družbe Javor Pivka je na četrtkovi seji sprejel odstop dosedanjega člana uprave Janeza Peskarja in za nova člana uprave imenoval Alojza Česnika in Aleksandra Jakovino.

Sodišče potrdilo stečaj Gospodarstva Rast

Višje sodišče je zavrnilo pritožbo mariborske nadškofije in dolžnika samega na novembrski sklep okrožnega sodišča o razglasitvi stečaja nad podjetjem Gospodarstvo Rast.

Pripravila Tomaž Modic in STA