Člani VHP so vdrli na prizorišče snemanja v Chandigarhu, mestu na severu Indije, kjer je filmska ekipa snemala že štiri dni. Snemanje je potekalo na tržnici, ki so jo za potrebe snemanja opremili z napisi nad trgovinami v urdujščini, avtorikšami z registrskimi tablicami mesta Lahore in statistkami v burkah.

"Odstranili so napise v urdujščini in začeli odrivati člane ekipe. S seboj so nosili slogane proti Pakistanu in na silo so odstranili nekaj pakistanskih zastav," je povedala tamkajšnja policija. "Nasprotujemo pakistanskim zastavam na indijski zemlji in ne strinjamo se s tem, da indijska tržnica izgleda kot v Pakistanu," pa je dejala sekretarka organizacije VHP Ramkrishna Srivastava.

Režiserka Kathryn Bigelow film o lovu na prvega moža teroristične mreže Al Kaida, Osamo bin Ladna, ki se je končal, ko so posebne enote ameriških marincev bin Ladna maja lani ustrelile v pakistanskem mestu Abotabad, snema pod delovnim naslovom "Zero Dark Thirty". S tem, ko je padla v vodo možnost snemanja filma v Pakistanu, so se v medijih pojavila številna ugibanja o tem, katere lokacije bo režiserka, ki je leta 2010 prejela oskarja za režijo Bombne misije, izbrala.

Kot so sporočili z indijske producentske družbe, ki sodeluje pri filmu, so v Chandigarhu želeli predvsem posneti prizore, ki bi pred gledalce pričarali podobo in občutje Pakistana. "Zgradili nismo nobenih prizorišč, tudi kulis mesta Abotabad ne nameravamo postaviti v Indiji, ampak bomo to storili v Jordaniji," je pojasnil eden od sodelujočih iz omenjene producentske družbe.

Kot je še povedal, so s protestniki v pogovoru skušali zgladiti nastalo situacijo. "Pojasnili smo jim, da nismo proti hinduizmu, niti proti Pakistanu, da gre samo za film," je dejal in dodal, da snemanja ne bodo ustavili. Film naj bi premiero doživel konec letošnjega leta.