Več kot dve tretjini igralnega časa so bili madžarski prvaki boljše moštvo, njihova premoč je bila še posebno izrazita na tekmah v Szekesfehervarju. Tam je razlika v zadetkih impresivna - 15:3 za Albo, medtem ko se je edini obračun v Tivoliju končal po željah Olimpije (2:1 v podaljšku).

Ravno na tej tekmi lahko Ljubljančani gradijo upe, da bo serija tudi jutri zvečer znova izenačena. Olimpija dobro pozna recept, kako je treba igrati proti neugodnim in nevarnim Madžarom, a ga ne unovči pogosto. Veliko potrpežljivosti in disciplinirane igre bo s strani slovenskih viceprvakov potrebno za drugi skalp Albe, igra pa bo morala biti povsem drugačna kot v četrtek, ko so zmaji že v prvi tretjini vrgli puško v koruzo. "Serija me spominja na tisto z Jeseničani lansko sezono v finalu državnega prvenstva. Nasprotnik nam zelo dobro zapre sredino, zaradi česar imamo težave pri prehodu v napadalno tretjino. Brezglavo se zaletavamo v njihov zid, poskušamo z nastreljanimi ploščki na drugo stran, kar pa Alba velikokrat izkoristi za protinapad," je zadnji nastop Olimpije analiziral njen kapetan Aleš Mušič, ki razumljivo potrebuje nekaj časa, da se po poškodbi reber privadi na tekmovalni ritem.

Tako kot v torek bo tudi jutri veliko odvisno od dnevne forme vratarja J. P. Lamoureuxa. V četrtek je bil Američan zamenjan pri izidu 5:1, med vratnici je vskočil Matic Boh, razlog pa je bil povsem taktične narave. Finski trener Hannu Järvenpää namreč ni želel tvegati, da bi Lamoureux morebiti znova izgubil živce, saj ga Madžari vseskozi izzivajo. Provokacije pa ne letijo zgolj na vratarja, ampak tudi na igralce, saj Alba dobro ve, da se ljubljanski hokejisti ne smejo spustiti v pošten boksarski obračun, ker je na klopi zgolj petnajst igralcev.