Po besedah jeseniškega trenerja Heikkija Mälkiäja je stanje pri slovenskih prvakih postalo nevzdržno, zato Finec izgublja potrpljenje. "Nihče več nima kontakta z menoj. Skušal sem priklicati vodilne ljudi v klubu, tudi predsednika v odstopu Slavka Kanalca, a se mi nihče ne javi. Ne vem niti, kakšen je načrt kluba do konca letošnje sezone. Pred nami bi vendarle moralo biti še državno prvenstvo," je posebej za Dnevnik povedal Heikki Mälkiä, ki se ne more načuditi, da je klub prejšnji teden odpustil njegovega pomočnika Dejana Varla in trenerja vratarjev Klemna Mohoriča. "Odpustili so ju brez razloga, meni pa nič povedali. Ne vem, kako si predstavljajo, da bom sam vodil ekipo, v pisarni pa ni nikogar, ki bi odgovarjal," se čudi Mälkiä.

Ali bo ostal na Jesenicah, še nima natančnega odgovora. "Dolžni so mi ogromno denarja. No, morda znesek za nekoga ni visok, a zame nedvomno je. Govoril bom z odvetnikom, nato pa bomo videli," je dodal Finec, ki je na Jesenicah doslej rade volje opravljal trenersko delo, a poudaril, da takšnega kaosa, kot je v Podmežakli, še ni videl: "V hokejskem svetu je kaj takega nezaslišano!"

Mälkiä je prejšnje dni tudi zapustil Slovenijo, ker se na Bledu, kjer domuje zadnja leta, ni počutil varno. "Dogajale so se čudne stvari. Z zaročenko sva se ustrašila za lastno varnost in odšla v Beljak. Verjemite mi, da so se dogajale čudne stvari, pravzaprav vse skupaj ni več normalno," je razpredal. Kaj natančno se mu je zgodilo, ni povedal, ker "podrobnosti niso za v javnost". Za pojasnila smo tako včeraj povprašali tudi jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja, po Kanalčevem odstopu ta hip enega vodilnih v klubu, a nas je odslovil z odgovorom, da glede trenerjeve zgodbe nima nobenega komentarja.