Za vami je težka zmaga v finalu pokala proti Krki, kar ste po vsej verjetnosti tudi pričakovali?

Seveda. Zmage smo izredno želeli zaradi tega, ker je tekma odločala o lovoriki in tudi zato, ker nas je pred kratkim Krka po podaljšku premagala v Stožicah v ligi ABA. Že pred pričetkom zaključnega finalnega turnirja smo si želeli, da bi spet pomerili z njimi in jim vrnili za tisti poraz. Uspelo nam je, kar me izredno veseli.

Krka je imela sredi zadnje četrtine priložnost, da vam uide. Po tehničnih napakah Jeretina in Dašića so zgrešili štiri proste mete. Vas je to še dodatno motiviralo?

Ker sta Jeretin in Dašić neupravičeno dobila tehnični napaki, so bili zgrešeni štirje prosti meti še večji užitek. To nas je izredno motiviralo in takrat smo si rekli, da gre pokal v naše roke. V nadaljevanju smo jih nadigrali in zasluženo zmagali.

Po vseh dogodkih v letošnji sezoni je verjetno ta zmaga in naslov pokalnega prvaka še dodatno zadoščenje za vas?

Veliko nam pomeni. Odhodi igralcev niso bili lahki, saj smo se med seboj dobro poznali in ustvarili dobro vzdušje v garderobi. Tisti, ki smo ostali, smo nadaljevali s trdim delom, po prihodu nekaterih okrepitev pa smo znova zaigrali bolje. Ta pokal bo velika vzpodbuda za nadaljevanje sezone.

Je kemija v moštvu sedaj na pravi ravni, ali je bila na začetku sezona morda boljša?

Sedaj je boljše, saj na treningih zares trdo garamo in vsi skupaj stremimo k istemu cilju. Ne obremenjujemo se več s stvarmi, na katere nimamo vpliva. Naše delo je, da vsak dan prihajamo na trening in izpolnjujemo trenerjeva navodila ter damo pri vsem skupaj 120 odstotkov. Filipovski je odličen strateg in po njegovi zaslugi napredujemo iz tekme v tekmo.

Kaj vam pomeni naziv najboljšega igralca (MVP) finala?

Ne veliko. Zasluge gredo mojim soigralcem, saj so oni tisti, ki mi podajajo žoge, ko sem v dobrem položaju. Olajšajo mi čas na parketu, zato gre največji del zaslug prav njim.