Kaplanova se je tik pred začetkom ene od modnih revij newyorškega tedna moda onesvestila in padla v naročje Ruth Finley, urednici Fashion Calendarja. Kot je poročal AP, so jo varnostniki odnesli izven dvorane k reševalcem, ki so ji nudili prvo pomoč in jo poskušali oživljati. Nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so jo nedolgo za tem proglasili za mrtvo.

Le nekaj minut preden se je onesvestila, je ikona modne scene pozirala pred fotografi in razkazovala svojo izstopajočo rdeče pokrivalo z afriškim potiskom v kompletu z obleko. Kaplanova je bila znana po tem, da je bila ne le inspiracija modnega sveta, temveč tudi po tem, da je bila večna nočna ptica in otrok po duši. Pogosto se je do poznih jutranjih ur zabavala v najbolj prestižnih nočnih ''loviščih'' Velikega jabolka.

Oblikovalec Richie Rich je ob njeni smrti dejal: ''Da je umrla v prvi vrsti modne revije je točno to, kar se je moralo zgoditi. Zelda je ljubila modo in umrla je za modo. Hotela bi oditi v stilu. Vedno je govorila: Živite, živite, živite in zabavajte se. Upam, da je z angeli.''

Kaplanova je res povedala mnogo stvari o zabavi in kako iz življenja izvleči kar največ, po svojem mladostniškem duhu je bila znana in čaščena. Poleg svojega zabav in mode polnega življenja pa je dvakrat ločena dama znana tudi kot velika človekoljubinja, saj je večino svojih 60 in 70-ih let preživela v Afriki kjer se je borila za pravice žensk. Bila je tudi vaditeljica dvoranski plesov in članica profesionalne ženske golf lige.