Ko je švedski napadalec bosanskih korenin zabil zadnji gol za 4:0, je iz sebe spustil krik veselja. Vedel je, da skupaj s soigralci ni zgrešil niti enega tona, za kar so si zaslužili stoječe ovacije. "Zadrl sem se, ker smo prišli do odličnega rezultata po vrhunski igri. Pomembno je, da se ob igranju nogometa tudi zabavamo. V podporo so nam bili navijači, saj sem jih slišal peti vseh 90 minut," je bil zadovoljen Zlatan Ibrahimović, ki je proti angleškim klubom zabil šele tretjič na štirinajstih tekmah, a vedno proti Arsenalu.

Izvrsten Milanov večer je napovedal že remi Juventusa v zaostali tekmi italijanskega prvenstva, saj stara dama iz Torina ni izkoristila priložnosti, da s tekmo manj spet zasede prvo mesto na razpredelnici. Milan je po sredinem večeru ponovno v enakovrednem boju za obe najpomembnejši lovoriki - ligo prvakov in prvenstvo, slabše mu kaže le v italijanskem pokalu. "Nujno je, da si prilastimo italijansko prvenstvo. Če bomo zraven prišli še do evropskega naslova, bo to izjemna sezona. Želim si tudi italijanskega pokala, saj ga že dolgo nismo osvojili. Trojček lovorik bi bil idealen zagon za prihodnost," ima visoke cilje nikoli skromni Silvio Berlusconi. Igralcem je kar v tunelu stadiona San Siro napovedal svojo uradno vrnitev na predsedniški stolček Milana, na katerem je sicer neuradno vedno sedel, četudi mu zakonodaja ni dopuščala sočasnega opravljanja vseh mogočih funkcij od premierja do predsednika nogometnega kluba.

Žalostno se je končala druga Arsenalova epizoda Thierryja Henryja, ki se zdaj vrača med bogate amaterje v Združene države Amerike. "Ostanimo mirni. Potrebujemo samo en gol, saj je pred nami še povratna tekma," je francoski napadalec bodril soigralce ob polčasu, a od topničarjev se poslavlja s hudim porazom. Po vodstvu Milana z 2:0 se je za boljšega napovedovalca izkazal Gary Neville, nekdanji angleški nogometaš, ki je prek Twitterja zapisal: "Ta tekma se bo končala s 4:0 ali pa z 2:2." Uresničil se je prvi scenarij, kar je najhujši poraz Arsenala v evropskih tekmovanjih. Še nikoli do zdaj v 222 evropskih tekmah, če ne štejemo kvalifikacij, Londončani niso klonili s štirimi ali več zadetki razlike. "Bodimo realni. Naše možnosti za napredovanje so največ petodstotne," je s kislim izrazom na obrazu dejal trener Arsenala Arsene Wenger, ki dobro ve, da še nihče v zgodovini ni spreobrnil zaostanka štirih golov.