S tem se je Kellogg's z enim zamahom zavihtel na mesto drugega največjega proizvajalca prigrizkov, je bil danes ob objavi prevzema zadovoljen prvi mož družbe John Bryant. Posel naj bi bil zaključen do poletja.

Pringles z več kot 1700 zaposlenimi je bil doslej v lasti ameriške družbe Procter & Gamble. Ta ga je sicer nameravala prodati ameriškemu proizvajalcu pokovke in čipsa Diamond Foods ter vzporedno ostati navzoča v družbi. A v družbi Diamond Foods je pred nekaj dnevi izbruhnil škandal v zvezi s ponarejanjem bilanc in posel je padel v vodo. Namesto tega se je vključil Kellogg's.

"Prepričani smo, da bo Pringles uspeval pod Kellogg'sovim vodstvom," je dejal prvi mož družbe Procter & Gamble Bob McDonald.

Pringles je drugi največji proizvajalec slanih prigrizkov na svetu z letnimi prihodki v višini 1,5 milijarde dolarjev (1,1 milijarde evrov), katerega izdelke prodajajo v več kot 140 državah - tudi v Sloveniji. Proizvodne obrate ima v ZDA, Evropi in Aziji. Njegov čips v opazni ovalni embalaži je naprodaj že več kot 40 let.