Tevez se je po treh mesecih "stavke“ iz svoje rodne Argentine znova vrnil v Manchester in sedmi sili razkril, kaj je botrovalo njegovemu bojkotu na tekmi lige prvakov proti Bayernu iz Münchna septembra lani.

"Takrat sem bil slabe volje. Ko je kazalo, da bo Edina Džeka zamenjal De Jong, sem se po desetminutnem ogrevanju vrnil na klop. V tistem trenutku, sredi živčne razprave z Džekom, me je Mancini videl in mi s ponižujočim tonom zaukazal, naj se vrnem k ogrevanju. Z menoj je ravnal, kot s psom,“ je dejal Argentinec in nadaljeval: "Dejal sem mu, da se po tako grdi reakciji ne želim ogrevati. Bil sem pripravljen igrati, a po takšnem pristopu Mancinija si tega nisem želel več. Napadel me je in me začel preklinjati.“ je povedal Tevez, ki meni, da vodstvo kluba ni bilo v celoti seznanjeno z dogajanjem na klopi.

"Prepričan sem, da so bili napačno obveščeni. Niso bili seznanjeni z vsemi dejstvi. Ko jim je bilo rečeno, da nisem želel zaigrati, so se seveda zarotili proti meni. Nikoli nisem zavrnil vstopa v igro, le ogrevati se nisem več želel. Klubu sem dal vse, in ko sem videl, kako navijači sežigajo drese z mojim imenom, sem bil seveda prizadet,“ je še obrazložil član Manchester Cityja.