Sodnika Andreasa Vossa, ki je predsedoval obravnavi na okrožnem sodišču v nemškem Mannheimu, Motorola tako ni uspela prepričati, da Apple krši patent glede uporabe matematičnih zaporedij v mobilnih telekomunikacijah.

Takšna odločitev je končala Motorolin zmagovalni niz, saj je isto sodišče doslej že dvakrat presodilo v njeno korist. Oba rivala sta že dlje časa zapletena v ostro sodno bitko, saj na obravnavo na nemških sodiščih čaka še več primerov, že decembra pa je Motoroli za krajši čas uspelo doseči prepoved prodaje nekaterih Applovih izdelkov, kot so starejši modeli iphoneov in ipadov.

Sicer pa si Motorolo Mobility že nekaj časa prizadeva kupiti tudi spletni velikan Google, ki s tem želi pridobiti patentni portfelj za mobilne telefone in razširiti svoje aktivnosti na področju strojne opreme. Tudi Google ima z Applom že precej izkušenj, saj sodne obravnave glede patentnih sporov med Applom na eni strani ter Samsungom in HTC-jem, ki uporabljata Googlov operacijski sistem Android, potekajo na številnih svetovnih sodiščih.