Hočevar je ob Lablerjevem naletu v glavo utrpel zlom zgornje in spodnje čeljusti, zlom ličnice in izgubil nekaj zob in je že končal sezono. Sodnik Leblerja za nalet med tekmo ni kaznoval niti z dvominutno izključitvijo, zato je na začetku zadnje tretjine grobijana poskušal po moško kaznovati kar ljubljanski branilec Brad Cole, a mu to ni najbolje uspelo, gledalci pa bi si verjetno raje videli na delu Boštjana Groznika.

Toda Leblerjev nalet so posnele kamere in posnetek dogodka je na spletu hitro postal tema razprave, ali bo disciplinska komisija lige igralca Linza vendarle kaznovala naknadno. Danes smo dobili odgovor.

“Udarec Leblerja je bil hiter in z namenom, da v glavo zadane hokejista Olimpije Amteja Hočevarja, ki tega ni mogel predvideti in se zato ni mogel pripraviti na udarec. Slovenski hokejist je ob naletu utrpel težje poškodbe glave, zato se napadalca Linza kaznuje s sedmimi tekmami prepovedi igranja, kar pomeni, da bo izpustil zadnje tri tekme drugega dela in prve štiri v končnici,“ so sporočili iz disciplinske komisije.