Na zadnjih treh ligaških tekmah je Bayern vpisal zmago, remi in poraz, vodilno mesto v bundesligi pa je moral prepustiti aktualnim prvakom iz Dortmunda. Nekdanji igralec najtrofejnejšega nemškega moštva Mario Basler v svoji kolumni za Sport1 ugotavlja, da Bayern veliko bolje funkcionira, kadar Robbena ni v postavi.

“Meni je po nedavnem remiju v Hamburgu stvar postala kristalno jasna. Robbena je treba vreči iz prve enajsterice. Pred zimskim premorom, ko ga ni bilo, je Bayern igral sijajno. Sedaj, ko se je vrnil, pa vedno dela isto stvar. Vzame žogo, krene po sredini proti golu, potem pa ali strelja ali pa izgubi žogo, v obrambo pa se nato ne vrača. Čas je, da mu nekdo pove, da se mora kljub statusu zvezdnika bolj podrediti ekipi. Če se bo tako nadaljevalo, bo Bayern na koncu drugi ali pa celo tretji, kar bi bil za takšno moštvo zelo slab rezultat,“ je bil kritičen Basler.

Nekdanji nemški reprezentant pa ni zadovoljen niti z igrami Tonija Kroosa in Thomasa Müllerja. “To govorim, ker je očitno, da Bayern trenutno ne funkcionira tako dobro, kot je v jesenskem delu. Vidim tri glavne probleme. Toni Kroos ni pravi srednji vezist, Thomas Müller je v zadnjem času na igrišču povsem izgubljen, tretji problem pa je situacija z Robbenom,“ je zaključil nezadovoljni Basler.