Incident, ki se je pripetil na tekmi med Al Alijem in Al Masrijem je nekdanjega stratega Benfice in Sportinga močno zaznamoval, po njegovih besedah pa je do nasilja prihajalo že pred srečanjem.

"Že v samem uvodu so nas navijači nasprotne ekipe obmetavali z baklami, raketami ter kamenjem, policija pa na to sploh ni reagirala. Tako je bilo tudi potem, ko so huligani vdrli na igrišče in se podali v lov na nas in naše navijače. Nekaterim smo skušali rešiti življenje, a smo bili nemočni. Umirali so nam dobesedno v naročju. Tudi mene so po glavi udarjali s pestmi in palicami. Ko sem padel na tla, pa so me začeli teptati po celem telesu,“ se grozovitega dogodka spominja 65-letnik.

Jose se lahko pohvali z bogato trenersko kariero, saj je poleg številnih portugalskih klubov vodil tudi izbrano vrsto Angole, nato pa sedel na klop slovitega egiptovskega kluba, ki ga je vodil že med leti 2003 in 2009.

"Kar sem doživel v Port Saiidu, mi je vsekakor spremenilo življenje. Zaradi tega sem nepopisno žalosten. Med celotnim letom iz Egipta na Portugalsko nisem spregovoril niti besede. Šele ko sem prispel v Lizbono, sem ugotovil, da sem bil med celotnim letom tiho, saj sem podoživljal smrti naših navijačev, ki so umirali v strašnih mukah,“ je še povedal Jose, ki se v Egipt kljub odličnim odnosom s klubskimi navijači ne namerava več vrniti.