Košarkarji New Yorka so imeli v zadnjem napadu priložnost za izenačenje, vendar je najboljši strelec tekme Amare Stoudemire (34 točk, 11 skokov) zgrešil trojko. Tako so Knicks ostali pri osmih zmagah v sezoni in 14 porazih. "Iskal sem odprte mete na koš in soigralce, ki so bili prosti. Ljubim tekme, ki so izenačene in polne izzivov," je dejal Rose, ki je imel tokrat dobro pomoč soigralcev - Carlos Boozer in Kyle Korver sta dosegla po 16 točk.

Pri New Yorku je izstopal še Carmelo Anthony s 26 točkami, kar pa je bilo premalo za uspeh pred domačimi gledalci. "Preveč energije smo porabili, da smo se v končnici vrnili v igro za zmago. Zmanjkalo nam je zbranosti," je priznal Stoudemire.

V gosteh so slavili tudi igralci Denverja, ki so Los Angeles Clippers premagali s 112:91 in se jim tako oddolžili za poraz pred štirimi dnevi v svoji dvorani. To je bil hkrati prvi poraz Clippers po štirih zmagah v nizu. "Zdaj smo poravnali račune," je dejal Danilo Gallinari, z 21 točkami prvi strelec Denverja. Za njim sta se zvrstila Ty Lawson (18 točk) in Arron Afflalo (15). Pri Clippers je Blake Griffin dosegel 18 točk, eno manj pa Randy Foye.

San Antonio je na krilih Tima Duncana (19 točk, 9 skokov), Tonyja Parkerja (18 točk, 7 podaj) in Tiaga Splitterja (16 točk) premagal New Orleans (93:81), za katerega sta največ točk zbrala Carl Landry (17) in Greivis Vasques (16).

Sacramento je z zmago proti Portlandu prekinil niz petih porazov, Golden State je proti Utahu dosegel 119 točk, kar je klubski rekord sezone, Memphis pa Atlanti preprečil vodstvo v jugovzhodni skupini.