Vas je Krka na torkovi tekmi s čim presenetila?

Ni nas presenetila z ničimer. Vedeli smo, da je Krka trenutno v krizi, toda to zna biti včasih varljivo. Novomeščani potrebujejo nekaj zmag, da se poberejo, potem pa bo vse lažje. Upam, da se to ne bo dogodilo ravno proti nam, ko se bomo prihodnji teden pomerili v Sankt Peterburgu.

Kako ste zadovoljni s svojim statusom pri Spartaku?

Imam takšno vlogo, da v igro prihajam s klopi za rezervne igralce. Osebno sem s tem izredno zadovoljen. Več igram v EuroCupu, manj pa v ruskem državnem prvenstvu, saj tam velja pravilo, da morata biti sočasno na parketu vsaj dva ruska igralca. Moja naloga je, da poskušam minutažo čim bolje izkoristiti in v ponujenem času zadovoljiti trenerjeve želje.

Kot kaže, boste osvojili prvo mesto v skupini K.

Moramo, saj smo v vlogi favorita. Naša glavna želja pa je, da se prihodnjo sezono uvrstimo v evroligo.

Kako ste zadovoljni s sodelovanjem s trenerjem Juretom Zdovcem?

Jure je bil moj trener že pri Olimpiji, tako da njegov način dela in sistem zelo dobro poznam. Imava dober odnos in odlično sodelujeva, tako da glede tega ni nikakršnih težav. Velik poudarek daje obrambi, kar mi je všeč, saj se na takšen način dobiva tekme. Moštvo njegovega sistem v celoti za zdaj še ni osvojilo, a kljub temu smo zbrali že lepo število zmag in prepričan sem, da bo v prihodnje le še bolje.

Boste tudi v prihodnji sezoni nosili dres Spartaka?

Moja želja je, da ostanem v Sankt Peterburgu. V klubu se izredno dobro počutim, je pa praktično vse odvisno od njih, če si bodo še želeli sodelovanja z mano.