Svoje vrste je okrepil še en londonski klub, in sicer Chelsea, ki je medse zvabil 20-letnega napadalca Kevina De Bruyna, ki je doslej zabijal gole za Racing iz Genka. De Bruyne je podpisal petinpolletno pogodbo, finančne podrobnosti prestopa niso znane.

Vodilno moštvo angleške lige Manchester City je Sunderlandu do konca sezone posodil nekdanjega reprezentančnega branilca Wayna Bridgea. Slednji je v tej sezoni le enkrat oblekel dres Citya, in sicer na pokalni tekmi proti Birminghamu.

Švedski vezist Marcus Olsson pa se je pridružil bratu dvojčku Martinu pri Blackburnu, ki zaseda 18. mesto na prvenstveni lestvici. Triindvajsetletnik je doslej igral za Halmstad, z novimi delodajalci pa je podpisal dveinpolletno pogodbo.

Juventus pripeljal Padoina, Iaquinta v Ceseno

Vodilno moštvo italijanske nogometne lige Juventus iz Torina se je pred nadaljevanjem sezone okrepil z dosedanjim članom Atalante Simonejem Padoinom. Torinski klub je za 27-letnega vezista odštel pet milijonov evrov. Juventus se je sicer resno zanimal tudi za Radjo Nainggolana iz Cagliarija in Portovega Fredyja Guarina, ki se bržčas seli k Interju.

Stara dama pa se je dvema vezistoma tudi odrekla. Catanii je do konca sezone posodila Marca Motto, Udineseju pa Micheleja Pazienzo. Novega delodajalca je našel tudi napadalec Vincenzo Iaquinta, ki se seli k Ceseni.

Muntari v Milano, Bojinov v Lecce

Italijanski nogometni velikan Milan se je do konca sezone okrepil s posojenim igralcem Interja Sulleyjem Muntarijem, ki je lani kot posojen igralec igral za Sunderland, trenutno pa z Gano nastopa na afriškem pokalu narodov.

Milan je v svoje vrste pripeljal tudi avstrijskega najstnika Philippa Prosenika. Osemnajstletni napadalec, sin nekdanjega avstrijskega reprezentanta Christiana Prosenika, je bil doslej član Chelseaja, kjer je leta 2009 dobro začel kariero, pozneje pa veliko časa preživel ob robu igrišča zaradi poškodb.

Okrepil pa se je tudi Lecce, ki si je od lizbonskega Sportinga izposodil svojega nekdanjega napadalca, Bolgara Valerija Bojinova. Bojinov je za Lecce igral od leta 2002 do 2005, nato se je preselil k Fiorentini, igral pa je še za Juventus, Manchester City in Parmo.

Lakić zamenjal Ibiševića

Nemški nogometni prvoligaš Hoffenheim si je od tekmeca iz elitne nemške lige Wolfsburga do konca sezone izposodil hrvaškega napadalca Srdjana Lakića. Osemindvajsetletni Hrvat, ki je poleti v Wolfsburg prestopil iz Kaiserslauterna, a zanj zbral le deset nastopov, bo pri Hoffenheimu zapolnil vrzel po odhodu Vedada Ibiševića k Stuttgartu.

Lakić je v sezoni 201/11 za Kaiserslautern dosegel 16 golov na 31 tekmah, v Wolfsburgu pa pod vodstvom Felixa Magatha ni veliko igral.

Motta prestopil v PSG

Thiago Motta, v Braziliji rojeni italijanski nogometni reprezentant, je nova okrepitev Paris St. Germaina (PSG). Zvezni igralec je s pariškim klubom podpisal triletno pogodbo. Čeprav vrednosti prestopa niso javno oznanili ne pri njegovem zdaj že nekdanjem klubu Interju ne pri PSG-ju, naj bi Parižani plačali deset milijonov evrov.

To poročajo italijanski mediji, ki so v svojih poročilih tudi zapisali, da naj bi nogometaš na leto prejemal dva milijona evrov.

Motta, nekdanji igralec Barcelone, h kateri je prišel star 17 let, Atletica Madrida in Genoe, je v Inter prestopil pred letom in pol, v 54 tekmah zanj je dosegel 11 golov. Za italijansko reprezentanco je zaigral kljub temu, da je pred tem nastopal za mlajše brazilske selekcije, nastop za Azzurre pa sta mu omogočila italijanska stara starša. Za Italijane je v šestih tekmah dosegel en gol.

Čorluka se seli v Leverkusen

Angleški nogometni klub Tottenham, ki se v prvenstvu bori za visoka mesta, se je odrekel uslugam hrvaškega reprezentanta Vedrana Čorluke. Hrvata je zaenkrat do konca sezone posodil Bayerju iz Leverkusna, obstaja pa velika možnost, da se kluba poleti dogovorita tudi o dokončnem prestopu, seveda, če bo bočni igralec Nemce zadovoljil.

"Čorluka je tip branilca, ki smo ga iskali. Dobro zna igrati na desnem bočnem položaju, lahko pa je uporaben tudi na levi strani ali v sredini. Je pravi profesionalec, na katerega računamo takoj," je svojo novo okrepitev pohvalil športni direktor Bayerja Rudi Völler.

Nekdanji igralec zagrebškega Dinama in Manchester Cityja, od koder je v London prišel za 8,5 milijona funtov, je bil lani standarden v enajsterici Tottenhama, letos pa je zbral vsega tri nastope.