"Banke upnice so v zaključni fazi usklajevanja stališč do predloga sanacijskega programa skupine Primorje," so danes sporočili iz primorskega grabinca in dodali, da bodo iz končnega odgovora razvidni tudi pogoji, ki jih za svoj prispevek k sanaciji družbe drugim deležnikom postavljajo banke.

Vodstvo Primorja hkrati vodi tudi pogovore z nebančnimi upniki. Trenutno poteka drugi krog pogajanj z manjšimi upniki, pri čemer so se pogoji, ponujeni v prvem krogu pogajanj, po njihovih pojasnilih bistveno izboljšali.

Sedanji dogovor predvideva 75-odstotno poplačilo obveznosti v treh letih, večina upnikov pa dogovor sprejema z razumevanjem in ga tudi podpiše.

Doslej je Primorje prejelo šest uradnih potrditev večjih in strateških upnikov glede njihovega strinjanja z dogovorom o konverziji terjatev v kapital, med katerimi sta največji družbi Salonit in Terra RB. Skupna vrednost sklenjenih dogovorov je 3,4 milijona evrov.

"To ocenjujemo kot velik uspeh in izraz zaupanja v prizadevanje vodstva Primorja," so izpostavili.

Odziv med srednje velikimi upniki na predlagano 75-odstotno poplačilo v treh letih je prav tako naletel na dober odziv, stanje podpisanih dogovorov se dnevno povečuje. Končni rezultati pogajanj bodo predvidoma znani do konca prihodnjega meseca, so še sporočili iz Primorja.