Umetnik, ki je sicer nezaposlen, gradi hišo iz neuporabnih evrskih bankovcev, namenjenih za uničenje, ki mu jih je poklonila mitnica Centralne Banke. Kar je bilo prvotno mišljeno kot galerija, v kateri naj bi shranjeval svoja mešana medijska dela zbirke Experssions of Recession (Ekspresije Recesije), je kot umetniško delo hitro padlo v oči zaradi samega sebe.

Frank Buckley sedaj upa, da bo njegovo delo, ki ga je poimenoval ''spomenik norosti'', navdihnilo obiskovalce da se začnejo spraševati ''o stausu quo, oziroma statusu evra''.

''Sedel sem tu, v svojem studiu, z nogami na škatli, v kateri je bilo za štiri milijone strganih bankovcev in pomislil sem – ljubi Bog, pa saj to je samo papir. Začutil sem, da se mora začeti debata o tem. Da morajo šolarji priti sem in to videti in začeti o tem razmišljati. Kaj sploh je valuta?''

Buckleyjevo hišo tako sestavljajo opeke raztrganih bankovcev, tudi tla so ''polna denarja''. Svojo umetnino, v kateri sedaj dejansko tudi živi, je zidal 12 ur na dan več kot leto dni. V domu ima dnevno sobo, kopalnico in spalnico, kmalu pa naj bi dodal še verando, kuhinjo in tudi prho. Kot je povedal za irishtimes.com, naj bi celoten projekt končal v sedmih tednih.

Sama izgradnja ga ni stala prav veliko, največji strošek je bilo 35 evrov, ki jih je porabil za še ne uporabljene tapete, les pa so prispevali lokalni gradbeniki podjetja Chadwicks.