Na poti do odličnega uspeha je klub po Villarealu in Racingu izločil še tretjega prvoligaša. Povratna tekma proti Espanyolu pa ni bila nič manj razburljiva od tiste prve v Barceloni, ko je Mirandes vse do 85. minute vodil z 2:0 na koncu pa izgubil s 3:2.

Prvi gol na povratni tekmi je v 47. minuti dosegel Espanyolov Rui Fonte in vse je že kazalo, da je sanj malega kluba že konec. A Mirandes se ni predal in v 58. minuti prek Pabla Infanta izenačili, 31-letnik pa se je ponovno izkazal še v 92. minuti, ko je podal Cesarju Canedi, ki je dosegel zmagovalni zadetek in tako poskrbel za delirij domačih navijačev.

Pablo Infante je s sinočnjim zadetkom s sedmimi goli postal najboljši strelec kraljevega pokala v letošnji sezoni. Nogometaš, ki se preživlja kot bančni uslužbenec, je dva gola dosegel proti Villarealu, med strelce se je vpisal na tekmi z Racingom, uspešen pa je bil tudi na obeh srečanjih proti Espanyolu.

Ob tem velja omeniti, da je Mirandes šele druga tretjeligaška ekipa v zgodovini španskega pokala, ki se ji je uspelo uvrstiti v polfinale španskega pokala. Pred tem je to leta 2002 uspelo Figueresu.