Novi kamen spotike je sedaj postal zakon, ki od leta 2003 na brazilskih stadionih prepoveduje prodajo alkohola, Brazilci pa so na ta način želeli vplivati na zmanjšanje obračunov med nogometnimi huligani. No, omenjeni zakon se je sedaj znašel v nevarnosti in obstajajo povsem realne možnosti, da bo med svetovnim prvenstvom leta 2014 odstranjen, kajti Fifa si želi videti pivo na tribunah stadionov in v njihovi okolici, to pa je tudi jasno sporočila Brazilcem.

“Alkoholne pijače so del svetovnega prvenstva. Oprostite, če bom zvenel aroganten, a to je nekaj, okoli česar se ne bomo pogajali. Pravica do prodaje piva mora biti del zakona,“ je v domovino nogometa sporočil glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Nekako je vsem jasno, zakaj si Fifa tako močno prizadeva za prisotnost alkohola na stadionih. Njihov dolgoletni pokrovitelj je namreč pivovarna Budweiser, ki je v lastništvu največjega proizvajalca piva na svetu – korporacije Anheuser-Busch InBev. Prav tako je njihova tudi brazilska pivovarna AmBev.

Poleg proti-alkoholnega zakona se Fifa ne strinja niti s cenami vstopnic za upokojence in študente, ki v Braziliji zanje plačujejo polovično ceno. Da bi bilo tako tudi pri vstopnicah za tekme svetovnega prvenstva, se Fifi zdi nesprejemljivo.