Klub je z igralcem sklenil pogodbo do konca tekoče sezone z možnostjo podaljšanja tudi za naslednjo sezono.

Eric Dawson je svojo športno pot začel na univerzi Midwestern State v študentski ligi NCAA2, kjer je v zadnjem letu študija dosegal v povprečju 17,4 točke in bil prvi skakalec lige s 11,4 skoka na tekmo. Izbran je bil tudi v prvo postavo konference in za najboljšega obrambnega igralca, saj je v povprečju dosegal tudi 3,2 blokade na tekmo.

Svojo profesionalno kariero je začel v razvojni ligi D-League, kjer je nastopal za Austin Toros. V prvi sezoni je imel težave s poškodbo bicepsa, zato je odigral zgolj dve tekmi. V drugem delu leta je za kratek čas odšel v Dominikansko republiko, kjer je v povprečju dosegal 19 točk in 12 skokov na tekmo.

Naslednjo sezono je bil spet v D-League pri ekipi Austin Toros in v povprečju dosegal 10,4 točke in 6,6 skoka na tekmo. V sezoni 2009/2010 je odšel na Japonsko, saj je podpisal za Mitsubishi Diamond Dolphins, kjer je v povprečju dosegal 14,1 točke in 9,7 skoka na tekmo. Drugi del sezone je znova odigral v D-League pri Austin Toros in beležil devet točk in 4,5 skoka na tekmo.

Naslednjo sezono je ostal pri že omenjeni D-League ekipi in se tudi prebil v polfinale lige. V januarju 2011 je prestopil v južnokorejski klub KCC Egis, kjer je v povprečju dosegal 10 točk in 5,7 skoka na tekmo. Ekipi je pomagal do naslova prvaka. Sezono 2011/2012 je spet začel v razvojni ligi pri Austin Toros in takrat imel povprečje 16,2 točke in 10,6 skoka na tekmo.