Slednja zastopa vrsto strank v postopkih pred Uradom za varstvo konkurence (UVK), po naših neuradnih informacijah v postopkih zoper farmacevte tudi eno od od farmacevtskih družb. Če bo Kavška državni zbor imenoval, je konflikt interesov neizbežen.

Navedeno so včeraj priznali tudi v odvetniški družbi Odvetniki Šelih in partnerji, ki, kot so pojasnili, "je zastopala, zastopa in pričakujemo, da bo tudi v bodoče zastopala stranke v postopkih pred UVK". "Kavšek v primeru imenovanja za člana komisije za varstvo konkurence v naši odvetniški pisarni ne bo več zaposlen," je povedala odvetnica Nataša Pipan Nahtigal iz omenjene odvetniške pisarne. "V zvezi z zadevami, v katerih naša pisarna trenutno zastopa stranke v postopku pred UVK in o katerih bi odločala komisija za varstvo konkurence, pričakujemo, da bi se Boštjan Kavšek iz odločanja izločil," je dodala.

Kavška, ki ga je očitno potrdila tudi kadrovska komisija, je vlada predlagala kot strokovnjaka, sicer pa naj bi bil edini zunanji kandidat, ki se je za mesto komisije sploh prijavil. Komisija za varstvo konkurence bo v novoustanovljeni agenciji sicer ključnega pomena, saj bo ta odločala o posamičnih zadevah tako v upravnem kot prekrškovnem postopku. Enega člana komisije je na predlog sodnega sveta državni zbor že imenoval, in sicer prav tako odvetnika Jorga Sladiča. Neuradnih informacij, da naj bi tudi ta zastopal stranke v postopkih pred UVK (šlo naj bi za postopek proti Sazasu), nam včeraj ni uspelo preveriti. Tri člane komisije bo vlada v imenovanje državnemu zboru predlagala izmed zaposlenih UVK. Dve uslužbenki urada je predlagala včeraj, tretjega kandidata pa bodo iskali že s tretjim razpisom. V svet UVK je vlada včeraj sicer imenovala Marka Poharja, Borisa Pfeiferja, Ireno Roštan, Karola Petra Peršoljo in Polonco Kovač