V komentarju za italijanski Sky Sports je nekdanji vezist Milana pohvalil trenutno formo Interja, ki se je po sramotnem začetku sezone vendarle prebudil in pod vodstvom Claudia Ranierija s petimi zaporednimi zmagami prilezel že vse do petega mesta. Kljub odlični seriji rezultatov Interja pa Boban majhno prednost na nedeljskem derbiju vseeno pripisuje svojemu nekdanjemu klubu.

“Napoved derbija? Milan je favorit, a glede na trenutno formo Interja je vse mogoče,“ je dejal Hrvat in se nato še malo ozrl na moštvo Interja: “Diego Forlan je izjemen igralec, a če bi bil jaz trener Interja, bi v nedeljo tekmo začel z Diegom Militom in Giampaolom Pazzinijem v napadu, ker sta trenutno v boljši formi.“

Po 17 krogih serie A je na vrhu lestvice prvi Milan, ki je zbral 37 točk, enako kot Juventus, peti Inter pa jih ima osem manj in bi v primeru poraza verjetno moral dokončno opustiti upe po "scudettu". V zadnjih 19 medsebojnih obračunih v vseh tekmovanjih je Milan zmagal desetkrat, Inter sedemkrat, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Milan je zmagal na zadnjih treh tekmah, v serie A s 3:0 in 1:0, boljši pa je bil tudi pred letošnjo sezono v italijanskem superpokalu (2:1).

Od zadnje zmage Interja sta minili že skoraj dve leti, saj so črno-modri nazadnje mestne tekmece ugnali 24. januarja 2010, ko so zmagali z 2:0. Najvišjo zmago na derbijih v zadnjih desetih letih je avgusta leta 2009 dosegel Inter, ko je zmagal s 4:0, največ zadetkov pa je padlo oktobra 2006, ko je Inter slavil s 4:3.

Vsekakor nas v nedeljo znova čaka izjemna tekma dveh moštev, ki sta v Italiji v zadnjem času v najboljši formi, obe pa si spodrsljaja praktično ne moreta privoščiti. Bo to morda pripeljalo do šele tretjega remija na zadnjih 20 medsebojnih obračunih?